[VIDEO] Rijksmonument Neherlab in handen van Leidschendamse ondernemer

Het Leidschendamse bedrijf Speakers Club gaat zich vestigen in het historische Neherlab in Leidschendam. In dit voormalige PTT gebouw dat 15 jaar leeggestaan heeft werd onder andere het 06-nummer uitgevonden. Het gebouw staat in de top 10 van Rijksmomenten. Het is een thuiswedstrijd voor mede-oprichtster Mandy Schild van de Speakersclub. Zij woonde vroeger in het Neherpark en liep dagelijks langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was.

Over Speakers Club
Speakers Club bundelt netwerk, kennis, professie en ervaring door professionele sprekers/coaches, een presentatie boutique studio, content/story designers en sprekersbureaus te verbinden om mensen te helpen op het gebied van content, design en delivery van een verhaal.

Rijksmonument
Dankzij de cultuur-, architectuur- en interieurhistorische waarde staat het gebouw in de top 10 van Rijksmonumenten. Het auditorium van het pand is nog in oorspronkelijke staat en daarmee een prachtig symbool voor informatieoverdracht. Speakers Club borduurt voort op dit thema en gaat professionele sprekers en executives opleiden en samenbrengen op deze iconische locatie. Met de intrede van Speakers Club in het Neherlab komt er een einde aan ruim 15 jaar leegstand.

Het voelt als thuiskomen
Mandy Schild, mede-oprichter van o.a. de Speakers Club: “Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was. Toen ben ik het historische auditorium inliep was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek.”

Van kwetsbaarheid naar kracht op een historisch podium
Volgens Schild worden binnen de methodes van Speakers Club alles uit de kast gehaald. De trainers van het programma zijn internationale professionals en ervaren sprekers met 100+ talks per jaar. Er is begeleiding via e-learning, intervisie en coaching. Deelnemers leren high-end presenteren en van de kwetsbaarheid van spreken een kracht te maken voor elk publiek. De locatie is hierbij essentieel en daarom bieden het bijzondere design en de akoestiek van het Neherlab auditorium het ideale podium om vaardigheden te leren aan jong tot oud.

We hebben wat in te halen
Mandy : “Het is cruciaal dat we onszelf en onze producten, organisatie en ideeën beter leren presenteren. We lopen achter op veel Westerse landen, de VS en ook veel Aziatische landen zijn hierin veel verder. Meestal wordt 90% van de beschikbare voorbereidingstijd gestopt in de inhoud en saaie slides. Wij willen mensen leren hoe de presentatie binnenkomt bij het publiek. Van groep 6 tot en met professionele sprekers of executives, iedereen heeft zijn volgende niveau. Wij helpen dit level te bereiken in de historische sfeer van de baanbrekende presentaties die hier decennialang zijn gehouden. Laten we sprekend Nederland beter maken!”