Rijswijkse Yasmine Bouzidi wint plaatselijke voorleeswedstrijd in Voorburg

Yasmine Bouzidi van basisschool De Piramide uit Rijswijk heeft afgelopen week de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd vond plaats in Theater Ludens in Voorburg. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd dat werd georganiseerd door de Bibliotheek aan de Vliet. De winnaar gaat door naar de regionale finale. En misschien wordt Yasmine uiteindelijk wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

Voorlezen voor een jury en publiek
12 kandidaten van groepen 7 en 8 uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk werden aangemoedigd door hun supporters. De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Daarna trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door de juryvoorzitter Margré van Heesch gesproken.

Een theaterpersoonlijkheid
Yasmine Bouzidi las een fragment voor uit het boek Heartland, Tweestrijd & Doorbraak van Lauren Brooke. De jury vond dat Yasmine de emoties in het fragment goed over kon brengen. “Een theaterpersoonlijkheid”, volgens de jury. Yasmine zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op woensdag 22 maart 2023 gehouden zal worden in Bibliotheek DOK in Delft.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes waarbij zij veel leren van elkaar. Daarbij is het wedstrijdelement erg aansprekend voor de kinderen. De plezierige spanning en het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor kinderen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen dat samenwerkt met de Bibliotheken. Het doel van deze samenwerking is om het (voor)leesplezier bij kinderen te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.