[VIDEO] Roeimarathon Ringvaart Regatta doorkruist Leidschendam

Op woensdag 31 mei zijn roeiers te water gegaan om mee te doen aan de uitputtende Ringvaart Regatta. Maar liefst honderd kilometer leggen de deelnemers af.

Ringvaart Regatta
De OC&C Ringvaart Regatta kent inmiddels een lange historie. Het is van oorsprong een uitdaging geweest van de Delftse studentenroeivereniging Laga. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend roeievenement waarbij uit binnen- en buitenland teams mee doen aan deze uitputtingsslag.

48e editie
Woensdag 31 mei 2023 was alweer de 48e editie van de Ringvaart Regatta. ’s Ochtends vroeg vertrokken vanaf roeivereniging Asopos in Leiden. Vanuit daar zijn de Kagerplassen overgestoken en wordt een route tot aan Haarlem geroeid. Vanaf daar wordt via een omweg teruggevaren naar Leiden en gaat de route verder richting het Zuiden. Leidschendam is vanwege de sluisjes een belangrijke stop en moeten de roeiers ‘klunen’ naar de andere zijde. Vanaf daar is het nog twaalf kilometer naar het eindpunt bij Laga in Delft. Dan hebben de roeiers er honderd kilometer opzitten.

SEB_5219-2 SEB_5249 SEB_5263 SEB_5275 SEB_5296 SEB_5323 SEB_5342 SEB_5386
<
>