Samenloop voor Hoop houdt kaarsenceremonie in de tuin

Volgend weekend zou de SamenLoop voor Hoop Haaglanden plaatsvinden. Een 24 uursloop waarbij lotgenoten stilstaan bij dierbaren die ze verloren zijn aan kanker. Ook wordt het leven gevierd. Door de coronacrisis is deze echter afgelast.

Kaarsenceremonie in je eigen tuin
Op zaterdag 13 juni om 22.00 uur zou de kaarsenceremonie van start gaan. Tijdens deze ceremonie staan wenszakken met een kaarsje erin langs de wandelroute met persoonlijke verhalen, foto’s en wensen. “Dat is altijd een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat, elkaar steunt, mensen herdenkt die zijn overleden aan kanker en mensen die ziek zijn een hart onder de riem steekt”, aldus Romy Bosman van de Samenloop voor Hoop

Herdenk samen en vier het leven
Aan wie denk jij? Graag doet de Samenloop voor Hoop een oproep aan iedereen in Leidschendam-Voorburg om een wenszak in huis of tuin neer te zetten en een kaarsje aan te steken voor degene waar jij aan denkt op zaterdag 13 juni om 22.00 uur.

Stuur jouw foto naar de Samenloop
De organisatie van de Samenloop voor Hoop kijkt uit naar zoveel mogelijk mensen die meedoen aan deze aangepaste actie. “Graag ontvangen wij een foto van de persoonlijke wenszak met een persoonlijke boodschap via ons mailadres. Ook vragen we de deelnemers om de foto te delen op social media (#samenloopvoorhoop) om zo te laten weten dat er aan iedereen gedacht wordt die te maken heeft met deze ziekte of eraan is overleden.

Wenszak kopen?
Heb je nog geen wenszak maar zou je er wel graag één of meerdere willen kopen? Dit kan nog steeds! Sterker nog, de komende twee weken zal onze Ted deze persoonlijk komen bezorgen in de regio Haaglanden op een tijdstip in overleg. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail. Een wenszak kost € 5,- en alle opbrengsten komen ten goede aan onder zoek naar kanker.