Schaakvereniging Voorburg promoveert naar eerste klasse: ‘een unicum’

Met een nagelbijtend slotspel wist het eerste team van schaakvereniging (sv) Voorburg op woensdag 19 april de winst te behalen in klasse 2A van de Haagse schaakbond. Door de winst promoveert het team naar de eerste klasse: een unicum sinds de herstart van de club.

Seizoen spannend tot laatste seconden
Gedurende het seizoen leek het team uit Delft voor de winst te gaan. Ook sv Voorburg verloor tijdens de eerste ronde van dit team, maar wist zich te herpakken. In de laatste ronde tegen de Delftenaren wisten de Voorburgse schakers hun revanche te behalen.

De slotronde van het seizoen werd op woensdag 19 april gespeeld in het Motion College in Zoetermeer. Schaakvereniging Voorburg moest spelen tegen Rijswijk 3 en wist deze te behalen. De seizoenszege hing af van het resultaat tussen het Delftse team en het schaakteam uit Den Haag.

De strijd werd letterlijk in de laatste seconden beslist. De schaker van het Haagse team wist uiteindelijk met zijn laatste seconden bedenktijd de partij te beslissen. De spelers van Voorburg, die nagelbijtend hadden toegekeken, barstten in luid gejuich uit.

Unicum
De promotie naar de eerste klasse is ‘een unicum’, zo laat sv Voorburg weten. “Jarenlang was de SV Voorburg een kleine schaakclub met ruim twintig seniorleden. De laatste jaren is echter het ledental sterk gegroeid. Er is een bloeiende jeugdafdeling, terwijl ook het aantal seniorleden is toegenomen. Dit mooie resultaat van het eerste team is een uitvloeisel van deze ontwikkeling.”

Koers blijft onveranderd voor vereniging
De promotie betekent niet dat de Schaakvereniging Voorburg van koers zal veranderen. “Wij blijven een vereniging die gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan”, aldus de trotse voorzitter Martin Mellens. “Natuurlijk willen we winnen, maar de sfeer op de schaakclub is minstens even belangrijk”.