Schoolsport Olymiade: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’

Afgelopen vrijdag deden 1.800 kinderen mee aan de jaarlijkse Schoolsport Olympiade voor basisscholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het festijn werd gehouden op de sportparken Westvliet en ‘t Loo. Het motto: ‘meedoen is belangrijker dan winnen!’

Veel deelnemende scholen
Leerlingen van de twaalf deelnemende basisscholen uit Leidschendam-Voorburg deden tijdens de Schoolsport Olympiade mee met verschillende sporten: knotshockey, korfbal, handbal, basketbal, honk-cricketbal, atletiek, voetbal en tag rugby. Wethouder Nadine Stemerdink reikte prijzen uit aan de leerlingen die op het podium stonden bij atletiek.

Sporten in regenboogkleuren voor acceptatie van iedereen
Alle schoolaanvoerders droegen tijdens de Olympiade een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Met deze regenboogband werd aandacht gevraagd voor de meerjarencampagne ‘Sport is voor iedereen!’. Met Sport is voor iedereen! streven de gemeente Leidschendam-Voorburg en SenW naar volledige acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) binnen sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.