Scooterrijder krijgt meerdere bekeuringen na achtervolging door recreatiegebied Vlietland

Zondagavond is een scooterrijder gepakt na een achtervolging in de omgeving van recreatiegebied Vlietland in Leidschendam. Zijn scooter is in beslag genomen en de bestuurder kreeg een waslijst aan bekeuringen.

Achtervolging
De politie laat weten dat zondagavond laat een achtervolging is ontstaan met meerdere scooters in het recreatiegebied. Wat de aanleiding hiervoor was, is niet bekend, maar de scooterrijders wilden uit handen blijven van de politie.

Tijdens de achtervolging wisten agenten een scooterrijder te pakken. Hij reed op een scooter waarvan het kenteken onherkenbaar was gemaakt. De scooter werd meegenomen naar het bureau voor een nadere snelheidscontrole. Daar bleek dat het voertuig ook harder reed dan toegestaan.

Bekeuringen
De gepakte rijder kreeg meerdere bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor het rijden met een afgeplakt kenteken, overschrijding van de toegestane snelheid, het niet tonen  van het rijbewijs tijdens de eerste vordering, het rijden zonder verlichting en het negeren van een stopteken.

Daarnaast werd de scooter in beslag genomen. Deze heeft ook een WOK-status gekregen. Dat betekent dat de scooter na teruggave eerst opnieuw gekeurd moet worden, voordat deze weer de weg op mag.