Scooterrijder rijdt in op agent in Leidschendam

Zondagavond 3 september heeft een scooterrijder ingereden op een agent bij de Burgemeester Banninglaan. Hij deed dit om te ontkomen aan een controle, zo meldt de politie.

Controle
De politie zegt dat rond 18.50 uur de agent te fiets de scooterrijder wilde controleren, vanwege zijn rijgedrag. Toen de agent de controle wilde starten, gaf de scooterrijder plotseling gas en reed daarbij de agent aan. De agent schoot met de taser op de scooterrijder, maar miste, waarna de scooterrijder wist te ontkomen.

In de omgeving werd nog gezocht naar de scooterrijder. Omdat het kenteken bekend was, gingen agenten ook naar het adres van de tenaamgestelde. Daar werd de scooter in de buurt aangetroffen en in de woning werd de verdachte, een 23-jarige man uit Leidschendam, aangehouden.

Aangifte
De agent raakte lichtgewond bij de aanrijding en heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Vermoedelijk ging de verdachte ervandoor, omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. De man zit nog vast en wordt verhoord, zo laat de politie weten.