Scouting Hubertus-Brandaan viert 90-jarig jubileum met jubileumjaar

Het negentigjarig jubileum van Scouting Hubertus-Brandaan is van start gegaan. De aftrap vond plaats met een bijzondere bijeenkomst waarbij wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg haar enthousiasme deelde en de waarde van Scouting benadrukte. De vereniging, die sinds haar oprichting in 1934 duizenden jeugdleden heeft geïnspireerd, kondigt een jaar vol activiteiten aan.

Rijke geschiedenis
Voorzitter Evelien Beguin blikt trots terug op de rijke geschiedenis van Scouting Hubertus-Brandaan: “Sinds de oprichting in 1934 hebben we duizenden jeugdleden vermaakt. Kinderen leren samen te werken, door te zetten en het leidt tot vriendschappen voor het leven. Naast de plezierige activiteiten, zoals kanovaren en zeilen, hebben we op verschillende locaties in Voorburg gezeten. Nu zitten we in een prachtig pand aan de Vliet, een perfecte plek voor onze eigentijdse waterscoutingvereniging.”

Hoogtepunt van het jubileumjaar
Het hoogtepunt van het jubileumjaar wordt het jubileumweekend met Pinksteren, waar meer dan 200 leden en stafleden deelnemen aan een onvergetelijk feest. Vicevoorzitter Marco van Stappershoef benadrukt het belang van vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk maken: “We bedanken alle sponsoren die ons van harte steunen om dit allemaal mogelijk te maken.”

Omgeving voor talent
Wethouder Bremer, aanwezig als vertegenwoordiger van de gemeente Leidschendam-Voorburg, benadrukte haar steun voor Scouting: “Ik gun iedereen Scouting. Het is een omgeving waar ieder talent telt, je kunt er jezelf zijn en veel verschillende activiteiten beleven. Het geeft een enorm goede basis voor je ontwikkeling, en ik durf te beweren voor je carrière. Van harte gefeliciteerd Hubertus-Brandaan!”