Senioren op bezoek bij BSO Partou in Voorburg

In de voorjaarsvakantie kwamen jong en oud in het verenigingsgebouw ‘de Boot’ in de wijk Damsigt bij elkaar. De kinderen van de buitenschoolse opvang Partou Duivesteijnstraat uit Voorburg ontvingen voor het eerst de senioren die elke woensdag met elkaar koffiedrinken in ‘de Boot’.

Samen in een pand maar toch onbekenden van elkaar
Kinderen en senioren maken gebruik van hetzelfde verenigingsgebouw maar zien elkaar nooit. Daar moest wat aan gedaan worden.  Het project ‘Oud gedaan, jong geleerd’ brengt kinderen en senioren bij elkaar. Zowel voor de kinderen als voor de senioren is het bezoek een middel om hen in contact te brengen met een andere wereld. Het creëert volgens de organisatie bovendien verbondenheid in de wijk Damsigt.

Verschillende activiteiten
Op deze zonnige ochtend speelden kinderen én senioren samen Oudhollandse spelletjes. Buiten op het plein was een uitdagend golfparcours uitgezet waar niet alleen jong maar ook oud met golfclubs en balletjes aan de slag gingen.

Feest voor jong en oud
De kinderen waren vooraf al erg enthousiast en hadden koekjes gebakken en slingers gemaakt om de senioren te verwelkomen. Na de koffie voor de senioren barstte de strijd los. Fanatieke spelers bij Mens erger je niet en Ganzenbord; gejuich als het sjoelen hoge scores opleverde, smikkelen bij het koekhappen en vol trots het golfdiploma in ontvangst nemen na de golfclinic. De samenkomst was een geweldig succes.

Vaker organiseren 
Het bestuur van de koffieochtend ‘de Boot’ en Partou Duivesteijnstraat zijn van plan om dit soort ochtenden vaker te organiseren, zodat beide generaties vaker speels in contact komen met elkaar.

BSO Partou BSO Partou BSO Partou BSO Partou
<
>