Sfeer in supermarkten bedrukt. Bezorgsupermarkten kunnen drukte niet aan

Het is in veel gevallen geen pretje meer om even naar de supermarkt te gaan voor een boodschap. Laat staan dat je voor de grote boodschappen met een karretje de winkel door moet. Mensen lopen met mondkapjes door de winkel. In de rij van kassa ontstaat onrust omdat een vrouw de anderhalve meter niet respecteert. Een bewaker moet er aan te pas komen om de boel te sussen. Eenmaal bij de kassa praat je tegen de caissière met een stuk plexiglas er tussen en moet de volgende klant wachten tot je alle boodschappen in je tas hebt gedaan. Tot slot loop je weer voorbij de bewaker die je een fijne dag wenst.

Boodschappen laten bezorgen
Mensen wijken massaal uit naar het bezorgen van boodschappen. Maar het is deze week pijnlijk duidelijk geworden dat de bezorgservices van de meeste supermarkten de druk niet aankunnen en niet klaar zijn om de mensen te voorzien in hun boodschappen. De grote winkelketens als Albert Heijn, Jumbo en Plus hebben wachttijden van 14 dagen of langer. Bij AH, Jumbo en PicNic kun je niet eens meer bestellen omdat er geen bezorgtijden beschikbaar zijn.

Systemen niet overal goed ingericht
Leidschendam-Voorburg.tv deed een test bij de grote supermarkten. Jumbo en PicNic laten je als klant mooi alle boodschappen doen, totdat je bij de bezorgdatum komt. Dan pas krijg je de melding dat er geen mogelijkheid tot bezorging is. Albert Heijn geeft het wel netjes aan als je op de site komt. De lokale Plus supermarkt in Leidschendam geeft het op zijn site ook aan. Na telefonisch contact met de laatstgenoemde blijkt dat alle bezorgingen tot de Paasdagen vol zijn.

Goede test
Deze coronacrisis is een goede test en had een mooie kans geweest om boodschappen doen naar een nieuw tijdperk te brengen. Als we nu met z’n allen gewend raken aan online boodschappen doen, dan blijft een groep dit na de crisis vast ook wel doen. Daarbij komt ook dat we op dit moment ook minder risico lopen op besmetting omdat je niet naar buiten hoeft voor de boodschappen.