[VIDEO] Shop een gratis kerstboom in Voorburg en koop er een restaurantbon bij

Wie in het Huygenskwartier in Voorburg gaat shoppen kan zomaar vertrekken met een gratis kerstboom.

Gratis kerstbomen voor klanten
Deze week is Meatpoint begonnen met een initiatief om gratis kerstbomen weg te geven aan zijn klanten als je een restaurantbon koopt met een goeie fles wijn erbij. LVTV sprak zondag met eigenaar Rico Houtman van Meatpoint: “Het is voor ons een ludieke actie om de kosten te kunnen betalen. Donderdag stonden we voor het eerst met de bomen en het loopt boven verwachting goed. Ook vanochtend zijn er al best veel mensen langs komen lopen die met de actie meedoen. We zien ook dat mensen die vaak in de zaak komen ons graag steunen en dat is hartverwarmend.”

Steuntje in de rug in moeilijke tijden
Op de vraag hoe het verder gaat met de zaak is Rico positief: “Ik moet zeggen dat het boven verwachting gaat. In de eerste lockdown zijn we begonnen met het bezorgen van eten. We hebben dit concept toen de tweede lockdown kwam gelijk weer kunnen inzetten. Hierdoor hadden we een voorsprong. Het staat uiteraard niet in verhouding met de tijden voor corona, maar we zijn dankbaar dat we onze gasten kunnen blijven bedienen.”

Contact met de straat
Door de coronacrisis is het onderlinge contact in de straat minder geworden. “Kijk, ik sta niet voor niets hier met kerstbomen. We hebben de extra inkomsten die we genereren rondom deze actie hard nodig, maar het is ook leuk om te zien dat we hierdoor het contact in de straat weer een beetje terug krijgen”, aldus Rico.

Bon kopen
Een bon kost tussen de 50 en 90 euro, afhankelijk van de inhoud. Als je nog een kerstboom nodig hebt en als de horeca weer open gaat lekker wil gaan eten bij Meatpoint, dan kan je de komende weken terecht in de Herenstraat. De actie loopt zolang de voorraad strekt.