Sint Maartenscollege houdt glow in the dark wandeltocht

Ruim 70 leerlingen en docenten van het Sint Maartenscollege hebben op vrijdag 15 november een marathon van 42 kilometer gewandeld van Zandvoort naar het Sint Maartenscollege voor het goede doel.

Nachtelijk avontuur op Maartensdag (officiële datum 11 november)
De wandelaars vertrokken vrijdag exact om middernacht om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar wordt het geld gedoneerd aan een school op Sint-Maarten die in 2017 getroffen werd door orkaan Irma. Het Sint-Maartenscollege heeft zich verbonden met een middelbare school op het eiland, dat vandaag de dag nog steeds de nasleep voelt van deze verwoestende orkaan. Op o.a. de Maartensdag worden er diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen.

Hart onder de riem in Katwijk en Mijendel
Het was een zeer koude nacht wat de wandeltocht extra zwaar maakte. De sfeer zat er goed in en de docenten en leerlingen konden elkaar blijven motiveren om door te lopen. Op verschillende plekken, waaronder in Katwijk en Meijendel stonden andere collega’s te wachten op de groep om hen van warme dranken en een lekker ontbijtje te voorzien.

Opbrengst nog niet bekend
Vorig jaar werd een bedrag van 10.000 euro opgehaald. Het is nog even afwachten welk bedrag de leerlingen dit jaar bij elkaar hebben gelopen.