Sinterklaas kiest voor een alternatieve intocht in Leidschendam-Voorburg

Sinterklaas zal dit jaar niet op de traditionele manier aankomen in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft SNE, de organisatie die de intocht organiseert, in goed overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg besloten.

Corona gooit ‘roet’ in het eten
Reden om deze keuze te maken heeft alles te maken met de huidige situatie rondom corona. Hierdoor is een veilige “ouderwetse” intocht niet mogelijk. Het afschermen van beide plaatsen en controleren voor toegang is volgens de organisatie niet uitvoerbaar.

Alternatief evenement bij Museum Huygens’ Hofwijck op 13 november
De organisatie heeft voor een alternatieve intocht de handen ineen geslagen met Museum Huygens’ Hofwijck, de gemeente Leidschendam-Voorburg en supermarkt Hoogvliet. Op het binnenterrein van het museum kunnen de kinderen op bezoek bij de Sint, uiteraard met gepaste afstand. Daarnaast zijn er op het podium diverse optredens en zijn er over het terrein diverse selfie plekken gemaakt waar je leuke foto’s kan maken.

Reserveren verplicht
Als je met je gezin op bezoek wil komen bij de Sint moet je voorafgaand aan het evenement een tijdslot reserveren. Tickets kan je reserveren via digisint.nl

Samenwerkende partijen
Het alternatieve evenement wordt mogelijk gemaakt door Stichting Sint Nicolaas Evenementen, Hoogvliet, Museum Hofwijck, Rode Kruis, Reddingsbrigade Leidschendam, Bourgonje, Gemeente Leidschendam- Voorburg, Interstate Dans Studio, Circaso en alle vrijwilligers.

Verslag door LVTV
Uiteraard zal LVTV net zoals voorgaande jaren een uitgebreid verslag maken voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.