Sloop gemeentelijke monumenten aan Leidsekade begonnen

De sloop van de monumentale woningen aan de Leidsekade in Leidschendam is begonnen. Er komen nieuwe woningen in de plaats alsmede een openbaar parkeerterrein op het achtergelegen terrein.

Sloop en nieuwbouw
Na onderzoek bleek dat de huidige woningen met gemeentelijk monumentale status niet behouden konden worden. Doordat de huizen te erg waren vervallen, was restauratie niet meer mogelijk. In 2021 gaf de gemeente daarom goedkeuring voor de sloop en nieuwbouw.

Er komen op dezelfde locatie nieuwe woningen die qua uiterlijk passen in het historische straatbeeld. Ook geeft de sloop gelegenheid om de bodem te saneren, omdat hier in het verleden een tankstation was gevestigd.

Op de grond achter de Leidsekade worden ook appartementen gerealiseerd en komt een openbaar parkeerterrein. Ook wordt de lokale infrastructuur hierop aangepast en zal deze een half jaar na oplevering opnieuw geëvalueerd worden.

Toevluchtpad dicht
Vanwege de werkzaamheden is het Toevluchtpad tussen de Venestraat en De Tol afgesloten. Volgens de planning zal dit duren tot september 2025.