Sneller woning voor kwetsbare mensen

Wethouder Bouw heeft een overeenkomst ondertekend waarin nieuwe afspraken staan om kwetsbare mensen sneller aan een woning te helpen. De overeenkomst is vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg getekend met woningcorporaties en zorginstellingen.

Sneller zelfstandig wonen
Mensen die bijvoorbeeld uit een (jeugd)zorginstelling komen, kunnen nu sneller een woning krijgen en weer zelfstandig gaan wonen. Zonder uitkering kon je geen sociale huurwoning krijgen, maar die uitkering kon je niet aanvragen zonder woonadres.

Tussen wal en schip
Wethouder Bouw: ‘Hierdoor viel deze kwetsbare groep mensen tussen de wal en het schip. Met dit convenant werken alle partijen samen, zodat huisvesting, uitkering en zorg in een keer goed geregeld wordt.  Zo is deze groep kwetsbare mensen sneller geholpen. Het verbetert hun gezondheid omdat ze weer een eigen plek hebben om zelfstandig te kunnen wonen.’

Korte lijnen
Deze samenwerking maakt de lijnen tussen de organisaties korter. De afspraken en procedures zijn helder en binnen het netwerk weten de organisaties elkaar goed te vinden.