SP gaat actie voeren voor behoud ziekenhuis

Eind vorige week werd bekend gemaakt dat Haaglanden Medisch Centrum (HMC) wil reorganiseren en de kans daarbij aanwezig is dat de ziekenhuizen HMC Bronovo en Antoniushove moeten sluiten.

Uitwijken naar Den Haag centrum
Door deze maatregel moeten mensen die medische hulp nodig hebben uitwijken naar het centrum van Den Haag. Dit is nu ook al het geval bij de spoedeisende hulp. SP Leidschendam-Voorburg is glashelder in zijn mening: ‘Dit is moeilijk te bevatten. Er lijkt geen sprake meer te zijn van rechtvaardigheid in de zorg. Waar de marktwerking ook hier lijkt te winnen in deze ethische strijd om wat goede zorg voor álle mensen zou moeten zijn.’

Tijd voor actie
De SP vindt dat het tijd is voor rechtvaardigheid en zij zullen hun stemmen laten horen. Via hun website laat de politieke partij weten zo spoedig mogelijk een actie te organiseren in samenwerking met de SP Den Haag.

Verbouwing onbegrijpelijk
In de afgelopen jaren is HMC Antoniushove voor enkele miljoenen verbouwd. Dit is gezien de financiële situatie die nu naar buiten komt voor veel partijen een onbegrijpelijke keuze.