Sportprijs 2018: Wie wordt sporter van het jaar?

Na de bekendmaking van alle genomineerden voor de Sportprijs 2018 is er een speciale website gelanceerd en ook is de jury vernieuwd. De Sportprijzen worden uitgereikt aan sporters en sportteams uit Leidschendam-Voorburg die in 2018 unieke sportprestaties leverden.

Nieuwe juryleden en samenstelling stemmen
De nieuwe jury bestaat uit sportman van 2016, Edwin van de Graaf, Henry Steffens en Alexander Wagener. De juryleden van de Sportprijs kijken uit naar de feestelijke uitreiking op 18 februari. Kersvers jurylid Edwin van de Graaf: ‘Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de sportprestaties van alle sporters binnen de gemeente. Deze verkiezing is een mooi middel om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen.’

Totstandkoming van de stemmen
De juryleden delen per categorie punten uit die 1/3e meetellen voor de einduitslag. De voorzitters van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg brengen hun stem uit op de shortlist en bepalen zo ook 1/3e van de einduitslag.

Publiek heeft ook een stem
Het publiek brengt binnen een vastgestelde termijn hun stem uit. De volgorde van de stemming levert ook punten op. Dit is het laatste 1/3e deel en bepalend voor de einduitslag.

Stemmen voor de sportprijzen
Vanaf 28 januari kan er door het publiek gestemd worden op de genomineerden via de nieuwe website, Facebookpagina en Instagramkanaal. De officiële uitreiking van de Sportprijzen 2018 is op maandag 18 februari in sporthal De Kastelenring in Leidschendam.

Organisatie van de prijzen
Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals.