Staedion vraagt vergunning aan voor 164 sociale huurwoningen Maanplein

Aan de rand van Voorburg op het Maanplein in Den Haag wil woningcorporatie Staedion in totaal 164 sociale huurwoningen gaan bouwen. Hiervoor hebben ze deze week een vergunning aangevraagd bij de gemeente Den Haag.

Maanplein ontwikkelt zich tot ideale woonplek
De bedrijventorens aan het Maanplein worden de komende jaren omgebouwd tot een aantrekkelijk modern gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. De verwachting is dat eind 2019 gestart kan worden met de bouw.

Woontoren op de hoek met uitzicht op Voorburg
Het woongebouw met 164 sociale huurwoningen wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt met haar hoogte van 50 meter een echte eyecatcher en daarmee de entree van de Binckhorst aan de rand van  Oud-Voorburg. De woningen bestaan uit ruime driekamerappartementen. In de plint is ruimte voor circa 150 m2 maatschappelijke voorzieningen.

Binckhorst krijgt 5.000 woningen
De komende jaren worden in de Binckhorst circa 5.000 woningen gerealiseerd. Staedion wil met de bouw van 164 sociale huurwoningen. de groeiende vraag naar betaalbare, gedifferentieerde sociale woningen in alle delen van Den Haag bevorderen.

Fotocredit: Gemeente Den Haag en komt uit fotoalbum ‘Binckhorst in Ontwikkeling’