Penetrante geur blijkt overleden bewoner flat Voorburg

Bewoners van een portiekflat van Wooninvest hebben geklaagd over een penetrante lucht bij de woningbouwvereniging. Na klachten van de bewoners is de wijkbeheerder onder politiebegeleiding een woning binnengegaan. Daar werd het levenloze lichaam gevonden van de bewoner.

Penetrante geur
Een bewoner deed zijn beklacht en is boos omdat de lucht al enige tijd in de portiek en de woningen hangt. De bewoner spreekt over een nachtmerrie. Leidschendam-Voorburg.tv sprak donderdag met de communicatieadviseur van Wooninvest. Zij bevestigen het voorval. “Toen we constateerde dat een huurder overleden was en we dit op gepaste wijze volgens protocol hadden afgerond is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf direct begonnen met de reiniging van de woning. Helaas bleek de eerste desinfectie niet voldoende te zijn. Het gaat om oudere woningen. Wooninvest heeft besloten om houten vloerdelen weg te nemen en het zand eronder om te graven. Het is belangrijk om de bron weg te nemen. Dat zou de geur moeten wegnemen.”

Schoonmaken bij overige bewoners 
Wooninvest geeft aan dat de focus ligt op het oplossen van het probleem. “We hopen hiermee ook de huurders tevreden te stellen. Als de bron weg is dan heeft niemand meer last. In de loop van volgende week kunnen we zien of de maatregelen die we genomen hebben afdoende zijn. Wij vinden dit ook erg vervelend, maar oudere woningen hebben meer last van lekkages qua lucht. Daarbok staan kruipruimtes met elkaar in verbinding. Dat speelt in deze kwestie ook een rol voor bij de overlast.” Wooninvest heeft ook toegezegd dat er in de portiek extra schoonmaakwerkzaamheden zullen komen.