Start van nieuwe groep Politie Kids in gemeente Leidschendam-Voorburg

Op woensdag 22 maart is er een nieuwe reeks Politie Kids van start gegaan in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Achttien enthousiaste kinderen uit groep 5 en 6 van de basisscholen KC Trampoline en IKEC de Waterlelie doen mee om kennis te maken met het werk van de burgemeester, politie, brandweer en handhaving. In vier weken lopen kinderen een paar uur mee met deze autoriteiten en krijgen ze meer inzicht in wat deze beroepen inhouden en wat ze doen in de wijk.

Politieboekje
Tijdens de eerste les maakten de kinderen kennis met de nieuwe Burgemeester Martijn Vroom in het gemeentehuis. De kinderen kregen daarbij een eigen politieboekje. Hierin hebben ze afgesproken dat ze zich aan de regels houden, elkaar niet pesten en elkaar en anderen helpen als dat nodig is. Dit hebben ze zelf ondertekend en is ook formeel ondertekend door de Burgemeester.

Meerdere bezoeken gepland
De komende vier weken gaan de kinderen nog op bezoek bij de brandweer, politiebureau, handhaving en krijgen ze politiegym; een officiële IBT training van de politie om super fit te blijven. Politie Kids wordt uitgevoerd in samenwerking met de wijkagent(en) van Leidschendam Midden-Noord.

Enthousiaste kinderen
De achttien kinderen uit groep 5 en 6 zijn erg enthousiast over hun huidige en toekomstige functie als Politie Kid. “Ik vind het echt leuk om te zien wat je bij de politie kan doen en straks ook nog bij de brandweer en handhaving, het lijkt me best wel een leuk werk. Ik wist echt niet wat een burgemeester eigenlijk doet, hij was heel aardig!” vertelt een deelnemer.