Stompwijk in actie levert 35.870 euro op voor Support Casper

De Stompwijkse actie voor Support Casper is op oudjaarsdag geëindigd met een eindstand van 35.870 euro. Op de cheque werd donderdag 34.043 euro geschreven maar de eindstand is nu bijna 2000 euro meer.

Even in het kort terugblikken
De hele maand december was Stompwijk in actie om geld in te zamelen voor Support Casper die onderzoek doet naar alvleesklierkanker. De actiemaand begon met een wenskerstballenactie. Sinds 28 december hadden Jeroen, Jelka en Trevor zich opgesloten in een glazen kas bij De Bles waar 24 uur per dag radio werd gemaakt voor dit goede doel. De actie eindigde donderdag om 13:00 toen de DJ’s uit de kas kwamen.

Diverse initiatieven om geld in te zamelen
Op woensdag vond er een kunstveiling plaats, waarbij stukken werden geveild van creatieve Stompwijkers. Tijdens de laatste nacht werden de DJ’s goed vermaakt. Er werd aan alle kanten gezorgd dat ze de laatste nacht met weinig slaap door zouden komen. Zo werd er door 2 oud-topsporters 16 rondjes door het dorp gerend, waarbij elke keer de glazen Kas werd gepasseerd. met deze loop legden ze in totaal 20,21 km af en zamelde er 800 euro mee in. Ook de carnavalsvereniging zorgde voor wat vertier tijdens de nacht en haalde geld op door donaties per brommer aan huis af te halen.

Veiling van voetbalitems
Donderdag 31 december was de laatste dag van de actie. Een klapstuk was de veiling van verschillende mooie items. Zo doneerde een 12-jarige Stompwijker zijn gesigneerde voetbal van Memphis Depay om te veilen, wat uiteindelijk 275 euro opleverde. Een gesigneerd T-shirt van Feyenoorder Sinisterra leverde maar liefst 900 euro op, en een door de selectie van PSV gesigneerd shirt 350 euro.

Nog meer items
Een privé-optreden door de Leidse zanger Barry Badpak leverde 2005 euro op en tot slot leverde een ritje met de nieuwe rally truck van Aad van Velzen 555 euro op.

Een dankwoord aan iedereen die het mogelijk maakte
De organisatie kijkt terug op een fantastische actie door de 3 DJ’s en werknemers van de Bles. “Alle dank uiteraard ook aan alle vrijwilligers aan deze actie, in welke vorm dan ook. Tot slot een dank aan alle donateurs die dit fantastische resultaat mogelijk hebben gemaakt voor Stichting Support Casper!”