Stompwijk in actie voor het goede doel

In de decembermaand staan er in Stompwijk twee grote kerstbomen van zeven meter hoog. Maar liefst 75 lokale ondernemers, waaronder LVTV, sloegen de handen ineen en kochten de bomen die vorige week zijn geplaatst.

Wensballen in de boom hangen
Vanaf zaterdag 12 december kan iedereen een wensbal in de boom hangen en daarmee bijdragen aan fondsenwerving voor het goede doel ‘Support Casper.’ Zij doen onderzoek tegen alvleesklierkanker.

Glazen Huis bij de Bles
Bij de ingang van de Bles komt van maandag 28 december tot donderdag 31 december een glazenhuis-achtige actie te staan. Vanuit een broeikas zullen verschillende DJ’s en bekende Nederlanders meedoen met de veiling voor het goede doel. De actie wordt ook uitgezonden via een 72-urige marathon livestream met radio en televisie. Mensen mogen op de locatie geld doneren, maar worden verder verzocht om alles thuis te volgen via deze link. Er zullen vanwege de coronamaatregelen dan ook geen activiteiten buiten plaatsvinden.

Stompwijk in Actie voor Support Casper
De actie “Stompwijk in actie voor Support Casper” is een dorpsactie van het hele dorp en wordt gecoördineerd vanuit horecagelegenheid De Bles onder andere met hulp van de medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Vanwege de gedeeltelijke lockdown wil het team van De Bles zich graag inzetten voor mensen die het nog zwaarder hebben dan de horeca. “Ik geloof dat Stompwijk de komende maand opnieuw zal laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn”, aldus Jeroen de Gier, eigenaar van De Bles.

Over Support Casper
Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €12 miljoen gedoneerd, waarmee achttien wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie de website van Support Casper.