Storm Poly richt schade aan in Leidschendam-Voorburg

Woensdagochtend 5 juli is storm Poly overgetrokken. Ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de zomerse storm nog aardig wat schade aangericht.

Code Oranje
Dinsdag waarschuwde het KNMI al voor het naderende weer en gaf code geel af. Gedurende de avond en nacht ontwikkelde de storm zich verder, waarna in Zuid-Holland code oranje werd afgegeven en code rood in meerdere provincies in Noord-Nederland.

De storm heeft in Nederland al voor veel schade en gewonden gezorgd. In Haarlem is een 51-jarige vrouw komen te overlijden toen een boom op de auto viel waar zij in zat.

Materiële schade in gemeente
In Leidschendam-Voorburg is de storm inmiddels weggetrokken, al staat er nog een stevige wind. De brandweer en gemeente zijn nog druk in de weer met de afhandeling van stormschades. Gelukkig is het hier zover bekend enkel bij materiële schade gebleven.

Er zijn voornamelijk bomen bezweken onder de storm. Dit heeft voornamelijk te maken doordat de bomen in blad staan en daardoor de wind meer grip erop heeft. Op verschillende plekken in de gemeente zijn grote takken afgebroken of bomen omgewaaid.

In Voorburg is bijvoorbeeld een grote boom omgewaaid op het schoolplein van KC De Telescoop. Gelukkig was er op dat moment niemand op het schoolplein. Het schoolplein is inmiddels ook afgezet met lint. Helaas zijn wel meerdere speeltoestellen en het hekwerk onder de boom beland.