Stormen Dudley en Eunice trekken deze week over de regio

De wind is al merkbaar harder en het zal komende dagen alsmaar onstuimiger worden. Welgeteld twee stormen naderen Nederland en de kans bestaat dat deze langs de kust weer voor problemen kunnen zorgen.

Code geel vanaf woensdagavond
In de loop van woensdag naar donderdag komt storm Dudley als eerste richting Nederland. Het zwaartepunt van de storm zal bij de kop van Noord-Holland en het Waddengebied liggen, maar ook in de rest van het land zal het tekeer gaan.

Het KNMI heeft vanaf woensdagavond al code geel afgekondigd voor het hele land in verband met zware windstoten. Deze kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur, vergelijkbaar met storm Corrie.

Code geel houdt tenminste aan tot donderdagochtend tien uur. In de loop van donderdagmiddag neemt de wind geleidelijk af en zullen de windstoten tijdelijk verdwijnen.

Eunice vooral sterk in kustgebied
Nadat we donderdagmiddag even op adem zijn gekomen, komt storm Eunice de volgende dag naar Nederland. Het exacte pad van de storm is nog onzeker, maar ook vrijdag moeten we weer rekening houden met sterke windstoten tot wel 120 kilometer per uur. Met name in de kustgebieden zal de storm sterk in kracht zijn.

Het is gedurende beide stormen aan te raden losse spullen in de tuin op te bergen of vast te zetten. Het is ook niet raadzaam om met een lege aanhanger of vrachtwagen de weg op te gaan.