Studenten wonend in Leidschendam-Voorburg in aanmerking voor energietoeslag

Studenten die in Leidschendam-Voorburg door de hoge energierekening in de problemen komen, kunnen vanaf 13 december ook de energietoeslag voor 2022 aanvragen. Het gaat om een bedrag van € 1.300.

Energietoeslag voor studenten
Landelijk is er discussie geweest over de energietoeslag en of deze voor studenten beschikbaar zou moeten zijn. In Leidschendam-Voorburg is besloten dat zij daar nu aanspraak op mogen maken, mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden.

Belangrijke voorwaarden zijn dat zij een ‘zelfstandige woonruimte’ hebben, 21 jaar of ouder zijn en dat zij recht hadden op studiefinanciering op 1 januari 2022. Ook geldt dat hun inkomen lager moet zijn dan 120% van het sociaal minimuminkomen.

Wethouder Van Veller: “Studenten moeten zich bezighouden met hun studie, niet met energiekosten. Daarom ben ik blij dat studenten bij ons nu ook energietoeslag kunnen aanvragen.”

Zelfstandige woonruimte
Bij de berekening van het inkomen, gaat de gemeente uit van het maximaal beschikbare bedrag wat de student op dat moment kan lenen. Daarbovenop komt het inkomen van een (bij)baan.

Zelfstandige woonruimtes zijn woningen met een eigen voordeur, keuken en sanitair. Kamers vallen daar dus niet onder.

Aanvragen
Studenten hebben tot en met 31 januari 2023 om deze toeslag aan te vragen. Aanvragen kan via lv.nl/energietoeslag.