Theater Ludens ontvangt schilderij van overleden kunstenaar Venema

Theater Ludens in Voorburg heeft een bijzondere schenking ontvangen in de vorm van een kleurrijk drieluik, gemaakt door de in september overleden Voorburgse kunstenaar Jan Venema.

Wens
Jan Venema werkte als illustrator voor verschillende bedrijven en organisaties, zoals bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp. Op latere leeftijd pakte hij de kwast op en maakte kleurrijke schilderijen met soms abstracte vormen. In Voorburg was hij een bekend kunstenaar.

Venema kwam in september 2022 te overlijden. Hij had de wens om het schilderij ‘Carnaval des Haricots’ na zijn dood een permanente plaats te geven in Theater Ludens. Het schilderij is een prachtige representatie van het artistieke talent en creatieve visie van Jan Venema.

Overhandiging
De dochters Saskija en Marti (laatste kon er helaas niet bij zijn) vervulden hun vader’s laatste wens toen zij het schilderij mochten overhandigen aan Rogier Helwit, directeur van Theater Ludens. De overhandiging vond plaats in het ouderlijk huis.

Helwit sprak zijn waardering uit voor de schenking: “We zijn vereerd dat Jan Venema ervoor heeft gekozen om zijn kunstwerk aan Theater Ludens na te laten. We zullen ervoor zorgen dat het drieluik op een prominente plek in ons theater tentoongesteld wordt, zodat het de bewondering en inspiratie van ons publiek kan blijven wekken.”


Fotografie: Michel Groen/MG Fotografie