Tupperware stopt per vandaag met verkoop in Nederland. Ook Tupperwareparty’s behoren tot het verleden

Vandaag neemt Nederland na ruim 60 jaar afscheid van het legendarische Tupperware. Daarbij nemen we ook afscheid van de Tupperwareparty’s. De fabrikant van keukengerei en plasticartikelen stopt vanaf 1 maart 2021 met de verkoop in Nederland. In Leidschendam-Voorburg zijn ook lokale vertegenwoordigers van dit product. In het hele land bestellen mensen op het laatste moment nog even een product.

Legendarisch merk in veel huishoudens
Je kan in geen huis binnenkomen of er staat wel een artikel van Tupperware. Uit onderzoek van het AD onder bijna 40.000 mensen blijkt dat ruim 83% van de mensen iets van Tupperware in huis heeft. Dat komt waarschijnlijk omdat de artikelen gemakkelijk in het gebruik zijn en oerdegelijk zijn.

Tupperwareparty’s
De emotie die bij artikelen geleden wordt is ook groot. Zo hebben al verschillende generaties kennis gemaakt met de befaamde Tupperwareparty’s. Een avond met je vriendinnen en buren, een wijntje en een vertegenwoordiger van Tupperware op visie die veel producten laat zien die je vervolgens kan kopen. Het kon ook lucratief zijn, want afhankelijk van de hoogte van de omzet ontving de gastvrouw of gastheer als beloning gratis producten. Ook eventuele vervolgafspraken die door gasten werden gemaakt om een party te geven werden beloond met gratis producten. Door corona konden de vertegenwoordigers geen party’s meer organiseren. Ook voor coronatijd werden er al steeds minder boekingen voor Tupperwareparty’s gedaan.

Ondanks succes toch stoppen
“Na veel beraadslaging, overleg en onderzoek heeft Tupperware Brands de moeilijke beslissing genomen om de directe verkoopactiviteiten in Nederland stop te zetten. Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, maar is gedreven door de noodzaak om de aandacht te richten op het herstel van onze basisactiviteiten en voor de groei op lange termijn van het merk Tupperware op wereldwijd niveau”, aldus Tupperware.

Tupperware in Leidschendam-Voorburg
Ook in onze regio zijn vertegenwoordigers van Tupperware. Sinds de bekendmaking dat Tupperware stopt in Nederland hebben vertegenwoordigers over het hele land het erg druk gekregen met bestellingen van mensen die nog snel even wat willen kopen. Tot en met 1 maart kun je producten bestellen. Voor veel liefhebbers van Tupperware slaat het nieuws in als een bom.