Tweede avond met ongewenste drankfeestjes in Sytwendepark

Voor de tweede avond op rij is vrijdagavond een kar vol aan bierkratten gevonden door de politie in het Sytwendepark. Wijkagent Anna Quist: “Helaas wilden ze ons er niet bij hebben, want iedereen ging er gelijk vandoor en ze vergaten zomaar hun spullen mee te nemen!”

Statiegeld voor voedselbank
De achtergelaten kratten en flesjes zijn vrijdag ingeleverd bij de supermarkt. Dit leverde bij elkaar €18,50 aan statiegeld op. Wijkagent John Heij: “Namens de voedselbank hartelijk dank voor het “vrijwillig” doneren van €18,50 euro aan statiegeld.”

Dit is niet de bedoeling
De wijkagenten geven aan dat ze begrijpen dat dit geen leuke tijd is en dat er weinig te doen is. “Maar ik mag toch hopen dat jullie begrijpen dat dit niet de bedoeling is. Blijf zelf nadenken!”

Persoonlijke spullen mogen opgehaald worden
Toen de politie aankwam zijn de feestgangers er als hazen vandoor gegaan, maar zijn daarbij wel wat schaatsen en andere persoonlijke spullen vergeten. “Nu zijn wij de moeilijkste niet. Mochten de spullen van jou zijn dan mag je deze met een geldige identiteitskaart komen ophalen op het politiebureau.”

[UPDATE] Ook zaterdag en zondag is de overlast doorgegaan. Veel blikjes alcoholhoudende dranken werden achtergelaten in het park. “Het is zo jammer dat mensen dit achterlaten na de sneeuwpret”, aldus een bewoner aan LVTV.

Feestje Sytwendepark Feestje Sytwendepark Feestje Sytwendepark Feestje Sytwendepark
<
>