Uitreiking zilveren penning Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aan helden

Op vrijdag 13 oktober is de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan Ronald van der Linden, inwoner van Leidschendam-Voorburg en aan de Rijswijker Leo Ruissen.

Heldendaad
Beide heren schoten op 15 december 2022 te hulp toen een automobiliste door gladheid met haar auto in het water raakte in Delft. Zij wisten zo te voorkomen dat de automobiliste verdronk. Dit slachtoffer had het grote geluk dat Ronald en Leo in de buurt waren en snel in actie kwamen en kunnen echte helden genoemd worden.

Uitreiking van penning
De penning is uitgereikt door de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, dit omdat het ongeluk en de redding plaatsvond in Delft. Burgemeester Huri Sahin heeft Leo Ruissen snel na het ongeluk bezocht en hem bedankt voor zijn heldendaad.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroont mensen die iemand hebben gered van dood door verdrinking. Door de redders te eren en ook voorlichting te geven over redden en reanimeren, wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen. Jaarlijks verdrinken er namelijk  tientallen mensen, omdat ze een ongeluk krijgen met een voer- of vaartuig.