Uniek Live Kerstconcert in Oude Kerk Voorburg

In de toren van de Oude Kerk in Voorburg zal op donderdagmiddag 24 december van 15:00 tot 16:00 een uniek live kerstconcert te horen zijn vanuit het carillon.

Veilig en op afstand
Gerda Peters is Beiaardier. Dat betekent dat zij het carillon bespeelt. En dat mag, want ze zit alleen in de toren op grote afstand van iedereen. Alle mensen die in het Huygenskwarier wandelen of wonen kunnen tijdens het concert genieten van de kerstliedjes en daarmee in de kerststemming komen.

Het carillon wordt uitgebreid
In de loop van de lente van 2021 hoopt het bestuur van de Stichting Vrienden van het Carillon het instrument te kunnen uitbreiden met vijf kleine klokjes. “Hoe mooi het instrument ook is, het heeft slechts een bereik van drie octaven waardoor veel muziek niet gespeeld kan worden. Met een uitbreiding van vijf klokjes ligt in de toekomst bijna alle muziek voor carillon binnen handbereik. Door het grotere repertoire dat vertolkt kan worden op het carillon kan het instrument een nog feestelijker karakter geven aan de straten van het historische centrum van Voorburg”, aldus een woordvoerder van Stichting Vrienden van het Carillon.

Adopteer een klok
De stichting Vrienden van het Carillon heeft zelf geen financiële middelen om de uitbreiding te bekostigen en moet dus een beroep moet doen op externe fondsen. De Frans Mortelmans Stichting, die het carillon in 1984 aan de Voorburgse gemeenschap schonk, heeft toegezegd twee klokjes te gaan financieren. Donaties voor de resterende drie klokken zijn dan ook meer dan welkom. Bij interesse voor een donatie kun je contact opnemen met voorzitter Wang Choy.