Vaarseizoen geopend tijdens vijfde Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg

Hoewel de dag druilerig begon, klaarde het zaterdag 30 april gelukkig op tijd weer op voor de opening van het vaarseizoen en vijfde Erfgoeddag.

Koninklijk bezoek
Ter ere van de jubileumeditie van Erfgoeddag waren er wederom verschillende historische figuren te vinden in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de heer Huygens op buitenplaats Hofwijck, maar er was ook Koninklijk bezoek.

Prinses Marianne, die zich in 1848 vestigde in ons Voorburg, was eveneens aanwezig. Onder begeleiding van een fanfare vond er een feestelijke onthulling plaats. De prinses onthulde namelijk naast de Dorpspomp in de Herenstraat een informatiebord, waarmee mensen hun weg kunnen vinden naar allerlei Voorburgse monumenten.

Vanwege Erfgoeddag zijn ook tal van deuren geopend voor het publiek. Denk aan de kerken, molens, musea en historische stichtingen. Een volledig overzicht is hier te vinden of op de website van museum Swaensteyn.

Vanwege Erfgoeddag kunnen mensen ook opstappen op De Ooievaart die over de Vliet vaart, of bij één van de twee antieke bussen die in vroegere tijden nog door onze gemeente reden. Kijk hier voor de opstapplaatsen.

Opening vaarseizoen
Ook vond de opening van het vaarseizoen plaats. ’s Ochtends verzamelden de waterrecreanten inclusief wethouders zich bij botenstalling Warmenhoven nabij de Kniplaan. Vanaf daar gingen zij samen onderweg naar Leidschendam. Ze stapten onder andere bij molen De Salamander aan wal en gingen daarna verder richting Voorburg.