Verdachte aangehouden voor autobranden Leidschendam

De politie heeft maandagochtend 2 november rond 08:00 uur een verdachte aangehouden voor de autobranden in Leidschendam. De verdachte is een 26-jarige man uit Leidschendam. De man zit op dit moment nog vast en wordt verhoord.

Verdachte zou meerdere branden op zijn geweten hebben
Sinds april worden in Leidschendam regelmatig auto’s en andere voertuigen in brand gestoken. De recherche heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze brandstichtingen en daaruit volgde deze aanhouding. De man die is aangehouden wordt ervan verdacht een aantal van de branden te hebben gesticht.

Burgemeester Tigelaar: “Dit is goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel.”
Burgemeester Tigelaar: “Voor de slachtoffers van de autobranden, maar ook voor alle ongeruste inwoners waarvan er sommige zelfs ’s avonds bang waren op straat, is dit goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel. Dit is een goed resultaat in het lopende onderzoek.”

Schade aan slachtoffers terugbetalen
Gijs Dupont van CDA LV gaf direct na het bekend worden van het nieuws een eerste reactie aan LVTV: “Ten eerste ben ik erg blij dat er een verdachte is opgepakt en we hopen dat dit tot een einde leidt van alle onrust en alle branden in Leidschendam-Voorburg of tot de aanhouding van andere verdachten. En verder vinden we dat als de verdachte de dader blijkt te zijn, dat hij alle schade die hij heeft berokkend moet terugbetalen aan de slachtoffers.” Ole Heil van de VVD heeft hier ook altijd voor gepleit.

Einde aan onrust en onzekerheid
LVTV sprak ook met Ole naar aanleiding van het nieuws: “Dit is heel mooi nieuws, maar of hij ook verantwoordelijk is voor één of alle branden, dat moet nog blijken. Maar het is heel hoopgevend nieuws dat er eindelijk iemand is opgepakt en dat de inspanningen zijn vruchten gaan afwerpen. Hopelijk komt hiermee voor de bewoners een einde aan de lange van onrust en onzekerheid.”

Dank aan alle hulpdiensten
Maurice Hartsinck van GBLV/Gemeentebelangen vindt dat een dankwoord wel op zijn plaats is: “Dank aan de politie van Leidschendam-Voorburg en de eenheid Den Haag en de lederen van het Buurtpreventieteam en handhaving voor hun inspanningen om de autobranden een halt toe te roepen. Wij hopen dat de dader of één van de daders nu gepakt is en dat de rust in de wijk kan terugkeren en wachten het onderzoek af.”

Tips blijven welkom
Het opsporingsonderzoek loopt nog steeds door. Dus heb je informatie die mogelijke nuttig kan zijn voor het onderzoek? Of was je getuige van een autobrand? Bel dan 0900 8844 voor de politie. Je  kunt ook anoniem informatie doorgeven via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).