Verduurzaming voor basisschool De Lusthof

Basisschool De Lusthof heeft een nieuwe klimaatinstallatie, waarmee de school voortaan goed kan ventileren en koelen. Stichting Panta Rhei heeft als eerste schoolbestuur in Leidschendam-Voorburg een subsidie voor deze verduurzaming aangevraagd.

Rondleiding door de school
Nu de werkzaamheden van de verduurzaming  er bijna op zitten, gingen wethouder van Onderwijs, Jeffrey Keus en wethouder van Duurzaamheid, Marcel Belt langs bij de school. Dit deden zij  om met eigen ogen te zien wat er allemaal is aangepakt in de school. Zij kregen een rondleiding van een aantal leerlingen en Astrid Barten, de directrice van de school.

Nieuwe klimaatinstallatie
De school kan met de nieuwe  klimaatinstallatie goed en energiezuinig worden geventileerd, verwarmd én gekoeld. De lucht van buiten wordt eerst gefilterd en daarna opgewarmd met de warmte uit het gebouw. En hierdoor kan de vloerverwarming een standje lager. Dankzij de warmtepomp kan er op warme dagen juist worden gekoeld. In de toekomst kan het nieuwe gedeelte van de school aardgasvrij gemaakt worden.

“Een fris en geventileerd lokaal is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het helpt ze om zich beter te concentreren en zorgt voor een prettige leeromgeving”, vertelt wethouder Jeffrey Keus.

In de toekomst meer scholen aan boord
Er zijn ondertussen nog meer scholen in de gemeente, die dankzij de subsidie aan de slag gaan met verduurzamen, bijvoorbeeld door enkel glas te vervangen door dubbel glas of het aanleggen van een klimaatinstallatie.

Wethouder Marcel Belt: “Goed om te zien dat zoveel scholen bezig zijn met verduurzaming. Dit is niet alleen goed voor een fijn binnenmilieu voor de leerlingen en leraren, maar ze dragen zo ook bij aan het klimaat. En het zorgt voor een lagere energierekening. Er is veel mogelijk!”