Verkiezingsbord zorgt voor ongemak slechtzienden

De Voorburgse Margriet is kwaad. Ze is slechtziend en moet het hebben van de routine. Toen ze vrijdag rond de middag wilde oversteken aan de Koningin Julianalaan om boodschappen te doen kon ze het knopje bij de paal van het zebrapad niet meer vinden.

Campagnebord
Margriet vertelt aan Leidschendam-Voorburg.tv dat er iets om de paal heen stond. Dat bleek een verkiezingsbord van de Algemene Water Partij te zijn. Margriet: ‘Ik ben slechtziend en ik heb een lange tijd staan wachten omdat ik de rateltikker niet kon activeren en deze tikker is belangrijk omdat ik dan weet wanneer ik kan oversteken. Ik was zeer verbaasd en voelde me niet meer veilig. Een voorbijgaande fietser heeft mij en mijn geleidehond naar de overkant gebracht.’

Excuses van Partij
We spraken uiteraard ook met Hans Middendorp van de AWP: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn. Er is een vergunning voor 20 borden in Voorburg en deze zijn geplaatst door vrijwilligers. Waarschijnlijk is dit in het enthousiasme over het hoofd gezien. We kunnen dit bord makkelijk verplaatsen en zullen dit vanmiddag nog doen.’