Versterking gezocht bij jeugd Voorburgse Rugby Club

De Voorburgse Rugby Club (VRC) zoekt versterking voor hun team. Sinds eind vorig jaar heeft de rugbyclub een eigen veld aan De Star in Leidschendam. Nu de eigen stek een feit is, start de club met de werving van nieuw rugbytalent. Spelers uit de geboortejaren 2003-2004 zijn van harte welkom om een keertje mee trainen, om zo zelf te ervaren hoe leuk rugby is.

Respect
Arjan van der Voort van Sport en Welzijn (SenW) zocht Luc en Matthias van de Voorburgse Rugby Club (VRC) op voor een interview. Wat vinden ze zo leuk aan rugby? Matthias: “Het is een leuk spel waarbij je veel fysiek bezig bent en waarin ik mijn agressie goed kwijt kan.” Luc, de teamgenoot van Matthias, wilde na tien jaar voetballen iets anders. Hij speelt sinds drieënhalve maand rugby. Luc: “De sfeer bij VRC is heel gezellig. Binnen de rugbysport is er veel respect voor trainers en de scheidsrechter. In het spel vind ik het met de bal keihard vooruit sprinten superleuk om te doen.”

Goede begeleiding
Het team van Matthias en Luc traint iedere maandag, woensdag- en vrijdagavond, ‘s zaterdags spelen ze een wedstrijd van 2×30 minuten. Matthias: “Hiervoor spelen we thuis en uit. De komende tijd spelen we tegen teams uit Roosendaal, Goes en Sassenheim.”Luc is zeer te spreken over de goede begeleiding op de rugbyclub: “We hebben een zeer ervaren hoofdtrainer in Julius Breinburg, met als tweede trainer Sander van Ewijk. Voor het trainen van special skills, zoals de scrum en line out, geeft Rik van Dijk ons training. We trainen veel op conditie, balvaardigheid en goede looplijnen.”

Jongens en meisjes
Luc, Matthias en hun teamleden zijn heel gemotiveerd en serieus met trainen en wedstrijden spelen. “We hebben nu zestien spelers, waarvan we er in een wedstrijd vijftien nodig hebben,” vertelt Matthias. “Het zou super zijn als er jongens komen proeftrainen. Luc voegt daaraan toe: “Meisjes kunnen ook bij VRC rugbyen. We trainen met jongens en meisjes in dezelfde groep, dat is heel gezellig. Je wordt snel in het team opgenomen. Ik heb er gewoon vijftien vrienden bij! Op vrijdag eten we altijd gezamenlijk op de club. Onze ouders koken om de beurt. En er blijven ook vaak ouders voor de gezelligheid mee-eten.“

Gratis proeftrainingen
Nieuwe aanwas is meer dan welkom bij de VCR. Matthias en Luc spelen in de leeftijdsgroep onder de 16 en zoeken nieuwe teamgenoten. Ook bij de jongere teams is plaats voor spelers, vandaar dat ook sporters geboren na 2004 welkom zijn. Geïnteresseerden kunnen met de Sportstrippenkaart gratis proeftrainingen volgen bij de VRC. Met de Sportstrippenkaart mag je gratis vier keer meetrainen op Sportpark De Star, De Star 21 in Leidschendam. Aanmelden van spelers 4-16 jaar gaat via www.senw- lv.nl/sportstrippenkaart/. Meer informatie over de VRC: Voorburgse Rugbyclub of stuur een mail.