Verwaarloosde dieren in beslag genomen in Voorburg

De politie heeft meerdere dieren in beslag genomen in Voorburg. De dieren leefden namelijk onder erbarmelijke omstandigheden.

Meldingen
Al in 2021 ontving de politie meldingen over de desbetreffende stalling langs het spoor ter hoogte van de Nicolaas Beetslaan in Voorburg. Toen hebben agenten van de dierenpolitie en medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) al een bezoek gebracht.

Tijdens de controle werd geconstateerd dat er meerdere zaken niet op orde waren. Zo was er geen water, onvoldoende daglicht in de stalling en waren er “nog een aantal gevaarlijke situaties waardoor het welzijn van de dieren werd aangetast.”

De agenten en inspecteurs legden de eigenaresse maatregelen op, zodat het welzijn van de dieren verbeterd kon worden.

Inbeslagname
Woensdag 4 mei werd er na nieuwe meldingen opnieuw een bezoek gebracht aan de stalling en werd duidelijk dat de dieren nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden leefden. Hierop werd besloten over te gaan tot het in beslag nemen van de dieren.

Agenten forceerden het toegangshek en hebben drie paarden, een pony en een konijn meegenomen. Zij worden naar een (voor de eigenaresse onbekende) locatie overgebracht, waar ze de nodige liefde en aandacht krijgen.

Welke gevolgen er verder zijn voor de eigenaresse is nog onduidelijk.