[VIDEO] Automobilist ramt auto’s in Voorburg en rijdt dollemansrit met motorkap op de voorruit

Vrijdagochtend vroeg wekte een automobilist met kapotte bumper en bijzonder rijgedrag de aandacht toen hij voorbij kwam rijden aan de rand van Voorburg in de Binckhorst.

Dollemansrit door Voorburg en Den Haag
Het werd een dollemansrit van ruim 10 minuten die deels door Voorburg ging. De man raakte meerdere malen van de weg en reed zelfs op het fietspad. Nadat de man op de Agrippinastraat in Voorburg een geparkeerde auto ramde stopte de achtervolging nog steeds niet.

Motorkap opengeklapt
Terug op de Binckhorstlaan klapte de motorkap van de auto open. Hierdoor had de automobilist geen zicht meer. De man raakte op de verkeerde weghelft waardoor een andere weggebruiker moest uitwijken voor de man in de rode auto.

Overmeestering moeilijk
Op de Plutostraat in Den Haag wist de politie bij de auto te komen. In een poging om de auto in te halen reed de man op de politieauto in. Na deze actie wisten de agenten dat deze achtervolging snel beëindigd moest komen voordat er slachtoffers ging vallen. Door de auto te rammen kwam deze tot stilstand. De man wilde zijn auto niet verlaten. Hierdoor moest de politie pepperspray gebruiken. De man kon hierna worden overmeesterd.

Man werkt niet mee aan blaastest
Nadat de man was overgebracht naar het politiebureau weigerde deze om een blaastest af te nemen. In zijn auto werden verschillende bierflesjes aangetroffen.