[VIDEO] Bibliotheek aan de Vliet organiseert eerste Taalwandeling

Zaterdag 25 maart werd voor het eerst een taalwandeling georganiseerd in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. Leidschendam-Voorburg.tv liep mee met de wandeling in Leidschendam.

Windige wandeldag
Het is bij de eerste keer even afwachten wie er op komen dagen voor de wandeling. Zeker met de stevige wind die buiten waait. Toch komen er meerdere personen opdagen om mee te lopen. Het zijn mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben, maar het graag willen leren.

Onder begeleiding van meerdere vrijwilligers gaat de groep op pad en loopt een route door verschillende wijken. Onderweg benoemen de vrijwilligers verschillende planten, dieren, situaties en stellen de deelnemers ook allerlei vragen.

Grotere woordenschat
Colette van Heck, coördinator Taalhuis, legt uit waarom ze de Taalwandeling organiseren: “Wandelen is sowieso goed voor de gezondheid. Als je naar buiten gaat, leer je ook weer hele andere woorden dan wanneer je binnen blijft. Dus de manier waarop je nu die taal en wandeling combineert, zorgt ook weer voor een grotere woordenschat.”

Het idee is om vier keer per jaar een wandeling te houden, zodat elk seizoen weer andere woorden aan bod komen. Het staat deelnemers uiteraard vrij vaker af te spreken. De volgende wandeling staat gepland voor 24 juni. De Taalwandeling wordt georganiseerd door Bibliotheek aan de Vliet en het Taalhuis. In Rijswijk wordt deze mede georganiseerd door Welzijn Rijswijk.

Ga naar de website bibliotheekaandevliet.nl voor meer informatie over onder andere het Taalhuis en houd de agenda in de gaten voor de volgende taalwandelingen.