[VIDEO] Bijenhotel onthuld door wethouder Astrid van Eekelen en kids van Vlietkinderen

Woensdagmiddag is in het Mariënpark achter het Raadhuis in Leidschendam een bijenhotel onthuld in de letters LV. De onthulling vond plaats in de volle zon door wethouder Astrid van Eekelen. Zij werd geholpen door heel veel kindjes van Vlietkinderen.

Met enige vertraging onthuld
Vorig jaar bij de dag van de duurzaamheid is er een begin gemaakt met een bijenhotel, maar dat was nog niet af. De kindjes hebben heel hard gewerkt gedurende het jaar om dit af te krijgen. In maart was het plan om het hotel te onthullen, maar dat kon niet door corona. Nu is het hotel vandaag alsnog onthuld.

Kindjes trots op de bijtjes
Kinderen van Vlietkinderen werkten mee aan het bijenhotel. Leidschendam-Voorburg.tv sprak met wethouder Astrid van Eekelen en natuurlijk ook met de kindjes van Vlietkinderen die ons konden vertellen waarom de bijen zo belangrijk zijn.

Ze doen belangrijk werk
Astrid van Eekelen: “Wij zijn blij met iedere bij in onze gemeente, want ze doen belangrijk werk. Het hotel en de bijvriendelijke bloemen en planten rondom zijn een aantrekkelijke plek waar bijen en andere insecten kunnen schuilen, eitjes leggen en voedsel verzamelen.”

Foto: LVTV