[VIDEO] Blockje Corona: Tover houten blokjes om tot kunstobject

In tijden van ‘social distancing’ vinden we andere manieren om te creëren en nieuwe digitale initiatieven te ontplooien. Ambachtelijk drukker Eva Lebens heeft speciaal voor de Sport en Cultuurkaart een kunstproject bedacht waar je vanuit huis mee aan de slag kunt: het ‘Blockje Corona’ project. In dit project worden houten blokjes tot kunstobject omgetoverd.

Creatieve opdracht vanuit huis
Eva: “Nu veel mensen thuis zitten en fysiek samenkomen geen optie is, heb ik een creatieve opdracht verzonnen waar iedereen vanuit huis mee aan de slag kan. Ik vind het ontzettend leuk dat Sport en Welzijn (SenW) op innovatieve wijze aan de slag gaat. Het gevoel van community wordt bewaakt en ze denken mee met hun netwerk. De raderen in mijn hoofd gingen gelijk draaien!”

Zelf invulling geven aan je kunstproject
Je bent vrij wat je ermee doet: verven, bekleden met stof, beplakken etc. De stukjes hout waren eerder onderdeel van een oude gymzaalvloer en worden op deze manier hergebruikt. De blokjes zijn op één zijde voorzien van latex, zodat dit een prettige ondergrond is om op te werken.

De blokjes kan je ophalen bij Eva. Kun je niet naar buiten? Laat dit dan even weten, ze brengt de blokjes met liefde naar je toe zodat iedereen creatief aan de slag kan! De kunstwerken kunnen worden bewaard in een speciale papieren zak die je erbij krijgt met het opschrift: ‘Corona in de zak’ oftewel: ‘We zijn Corona de baas!’. Op deze manier proberen we met z’n allen deze thuiszit-periode op een positieve manier door te komen: doe mee en maak een kunstwerkje voor jezelf of voor een ander.

Meedoen?
Meedoen kan door de video te bekijken en een mail te sturen naar eva@studioimby.nl. Daar staat in de omschrijving het e-mailadres van Eva Lebens. Als je mee wilt doen kan je haar mailen om de blokjes af te halen (of aan de deur gebracht te krijgen). Voor jong en oud! Mocht je er niet uitkomen kun je contact opnemen met cultuurcoach Lies Brilleman via lies.brilleman@senw-lv.nl of 06 – 142 433 72.