[VIDEO] Clean Team ruimt de troep in Leidschendam-Voorburg op voor 200.000 euro

Er zijn in Leidschendam-Voorburg veel illegale bijplaatsingen van bewoners die hun (grof)vuil naast de containers zetten. Vaak wordt de vinger gewezen naar afvalinzamelaar Avalex, maar is dat wel terecht?

Bewoners plaatsen het afval
Het is niet Avalex, maar de bewoner die het afval naast de containers zet. Leidschendam-Voorburg.tv ging op bezoek bij Avalex en sprak over de groeiende problematiek. Een woordvoerder bevestigt dat het natuurlijk wel eens kan gebeuren dat een container vol zit, maar dit zijn uitzonderingen en niet de oorzaak van de grote hoeveelheden bijplaatsingen naast de containers.

Clean Team ruimt de troep op
Avalex rijdt op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg letterlijk achter de troep aan die mensen illegaal plaatsen aan om het op te ruimen. Het zogenoemde ‘Clean Team’ rijdt met een vrachtwagen door de straten op zoek naar bijplaatsingen. Ze nemen de spullen vervolgens allemaal mee om het straatbeeld weer netjes te maken. De kosten om het Clean Team 5 dagen rond te laten rijden kost de gemeente €200.000 euro per jaar.