[VIDEO] Documentaire Boeren tussen Steden landelijk in beeld

De documentairereeks Boeren tussen Steden, die de melkveehouderij en het buitengebied van Leidschendam-Voorburg op de kaart zet is landelijk onder de aandacht gekomen.

Langgekoesterde wens in vervulling
Het agrarisch nieuwsplatform ‘Nieuwe Oogst’ benaderde initiatiefnemer Vicky van der Krogt. Zij zag een langgekoesterde wens in vervulling gaan toen ze in 2018 een werkgroep formeerde die zich wilde inzetten voor de zichtbaarheid van het agrarisch gebied.

Negen documentaires
Het omvangrijke burgerinitiatief heeft bijna anderhalf jaar in beslag genomen met negen boerenportretten als resultaat. De documentaires zetten onder andere aan tot gesprekken over de toekomst van het buitengebied. Het agrarisch nieuwsplatform ‘Nieuwe Oogst’ toonde afgelopen week interesse in het agrarisch erfgoed project in tijden dat de boeren landelijk voor grote uitdagingen staan.

Waardering voor het initiatief
Ze wisten het initiatief te waarderen en waren geïnteresseerd in wat er leeft bij boeren naast de stad. Voormalig agrarisch journalist Jack Luiten, lid van de werkgroep, legt in het interview de nadruk op het aanzetten van stad en land verbindingen voor behoud van het groene gebied.

Verhalen van de boeren op hun erf
De boeren vertellen in de afleveringen over hun bedrijven, de leefstijl en de uitdagingen waar ze dagelijks mee te maken hebben De productie en achtergrondinformatie over de Werkgroep ‘Boeren tussen Steden’ is te bekijken op hun website.

Actueel corona nieuws uit de agrarisch sector op www.nieuweoogst.nl.