[VIDEO] Documentaire ‘Vast in de Modder’ over Buitenplaats Molenwei

Er gebeurt veel in het buitengebied. Dat is ook de documentairemaakster Julie Dekker opgevallen. Zij maakte vanuit de Dutch Filmers Academy een inspirerend portret van Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei. In de docu spreekt Julie met boerin Vicky over verschillende onderwerpen. Ook LVTV mocht een kleine bijdrage leveren door het maken van de dronebeelden.

Studieopdracht
LVTV sprak met Julie over de motivatie om juist over dit onderwerp een documentaire te maken: “In november vorig jaar kreeg ik van het Dutch Filmers Academy de opdracht om een onderwerp te kiezen voor een documentaire. Als 2e jaars student moet je jezelf namelijk ontwikkelen als een Allround filmmaker. Om eerlijk te zijn had ik geen idee waar over ik een film wilde maken. Alles stond in het teken van Covid-19.

Inspirerend verhaal
Julie: “Ik kwam via mijn moeder in contact met boerin Vicky. In ons gesprek vertelde Vicky mij hoe zij het agrarische erfgoed in Nederland steeds meer zag verdwijnen door bijvoorbeeld de stikstofwetgeving, bodemdaling maar vooral de verstedelijking. Na de dood van haar vader 5 jaar geleden heeft Vicky haar hele boeren bedrijf omgegooid en de focus gelegd op de natuur en recreatie in plaats van melkveehouderij.”

Visie laten zien
Om de visie van Vicky door te laten schijnen in de documentaire heeft Julie de focus gelegd op de prachtige natuur in het gebied. “Natuurlijk in de hoop mensen wakker te schudden wat onze natuur allemaal te bieden heeft en dat het ook anders kan.”