[VIDEO] Een eerlijke glimlach voor iedereen bij Tandartspraktijk Voorburg

Tandartsen Mahdi Khalilzada en Yeganeh Hassanzadeh van Tandartsprijktijk Voorburg, organiseren alweer voor het vierde jaar op rij het project Eerlijke Glimlach. In de tandartspraktijk van de twee ‘helden’ worden mensen geholpen die het eigenlijk niet kunnen veroorloven om naar de tandarts te gaan.

Niet voor iedereen vanzelfsprekend
Hoewel het voor velen vanzelfsprekend lijkt om regelmatig naar de tandarts te gaan, geldt dit niet voor iedereen. In de maand april, tijdens de Ramadan, bieden Mahdi en Yeganeh op vier opeenvolgende zondagen gratis behandelingen aan voor mensen die doorgaans geen tandheelkundige zorg kunnen betalen.

Een eerlijke glimlach voor iedereen
Deze groep mensen ervaart vaak langdurige pijn omdat zij zelf niet naar de tandarts kunnen. Op deze manier willen zij iets terugdoen voor de maatschappij. “Nederland heeft mij ook opgevangen als vluchteling. Ik heb hier ook de kans gekregen om te studeren. En om te zijn waar ik nu sta, daar ben ik extreem dankbaar voor. Het is heel normaal om als zorgverlener iets terug te doen,” legt Yeganeh uit. Mahdi en Yeganeh vinden beiden dat iedereen recht moet hebben op tandzorg en daarbij een eerlijke kans moet krijgen. Vanuit deze gedachte is uiteindelijk de naam voor het project, Eerlijk Glimlach, gekozen.

Aanmelden
De opkomst van het project in voorgaande jaren geeft aan hoe ernstig dit groeiende probleem is. Zo krijgen ze gedurende het hele jaar aanvragen van mensen voor gratis behandelingen, daarom werken ze met een wachtlijst.

Aanmelden voor het project is mogelijk voor vier zondagen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren door contact op te nemen met Tandartspraktijk Voorburg via e-mail op: info@tpvoorburg.nl, met vermelding van “Project Eerlijke Glimlach” in het onderwerp.