[VIDEO] Eerste wormenhotel LV geopend in Voorburg

Op de hoek van Laan van Oostenburg en Laan van Haagvliet in Voorburg is zondag door wethouder Astrid van Eekelen het eerste wormenhotel van Leidschendam-Voorburg geopend. In verband met de coronamaatregelen was het gezelschap klein gehouden.

Wormenhotel
Twintig buren verzamelen hun GFT en brengen dat naar het Wormenhotel. De wormen in dat hotel zorgen ervoor dat al het afval na een aantal maanden compost wordt. Met dit initiatief draagt de buurt bij aan het verduurzamen van onze leefomgeving. De eerste groep deelnemers hebben op 3 april een workshop gevolgd om de fijne kneepjes van het composteren onder de knie te krijgen. Daarna heeft het een tijd geduurd voordat er voldoende wormen in het hotel aanwezig waren. Naar verwachting zal binnenkort de tweede groep deelnemers starten met de workshop en het composteren.

Ontmoetingsplek voor de buurt
Het hotel ziet er mooi uit en is intussen al een ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Op het dak van het “hotel” groeien plukkruiden en bloemen voor de buurt. Het project is ook bedoeld als verbinding tussen de buurtbewoners en voor de kinderen die op weg zijn naar school is het leuk om door het glazen ruitje aan de zijkant de wormen aan het werk te zien

Steun van fondsen
Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Fonds Vlietwensen, Fonds 1818, gemeente Leidschendam-Voorburg en donaties van de buurtbewoners.