[VIDEO] Huygens Festival 2020 komt met wedstrijd: Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vindt het Huygens Festival 2020 plaats in het Huygenskwartier. Dit festival waar klassieke muziek onder de aandacht wordt gebracht is helemaal gratis.

Bijzonder jaar
2020 is een bijzonder jaar. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar 2020 is ook het jaar van de componist Ludwig van Beethoven. Hij werd 250 jaar geleden geboren. En om dit te vieren

Huygens, Beethoven en Elise
Het Huygens Festival trapt sinds de uitwisseling met jeugdensembles uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië altijd af met de Europese Hymne. Die muziek komt uit het laatste deel van de 9e Symfonie van Beethoven, de ”Ode an die Freude”. Ook de 5e symfonie is erg bekend. Mede omdat dit muziekstuk verschillende keren in een popversie in de hitparade heeft gestaan van onder andere Walter Murphy en Robin Thicke. Maar ook het pianowerk ”Für Elise” van Beethoven is natuurlijk zeer bekend. Maar… wie was Elise? Dat is eigenlijk niet bekend. Vandaar een heuse wedstrijd: ”Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?”

Wedstrijd: Laat jouw beeld van Elise zien 
Deze wedstrijd kent twee leeftijdscategorieën. 4-12 en 13-18 jaar. Je mag je creativiteit de vrije loop laten en je eigen beeld van Elise laten zien. Dat kan via een schilderij of tekening, maar ook een gedicht of TikTok filmpje is zeer welkom. De maximale maat van je creatieve uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Een jury zal alle inzendingen beoordelen. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 of 5 september. De mooiste inzendingen zullen worden getoond bij winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg.

Meedoen is heel simpel
Stuur je digitale inzending vóór 31 augustus 2020 in onder vermelding van Huygens Festival ”Für Elise” naar secretaris@huygensfestival.nl. Overige bijdragen mag je sturen naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne aan de Oostvlietweg 23, 2266 GM in Leidschendam. Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak via 06-49059596.

Organisatie van de wedstrijd
Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Mobiele Kunstbrigade, Lionsclub Voorburg ”Prinses Marianne”, Theater ’t hART en het Ondernemersfonds Huygenskwartier.