[VIDEO] Inzamelingsactie Sintervoorieder1 weer van start

De inzamelingsactie van stichting Sintvoorieder1 gaat weer van start. Al jarenlang zamelt de stichting cadeautjes in voor kinderen in gezinnen waar ze het minder breed hebben.

Cadeautjes
Ieder kind verdient op pakjesavond een cadeautje. In Nederland groeit één op de tien kinderen op in (verborgen) armoede. Om hun ook een leuke pakjesavond te geven, zamelt de stichting Sintvoorieder1 al veertien jaar cadeautjes en geld voor cadeautjes in.

In september start de stichting weer met het inzamelen van speelgoed, knutselspulletjes, boekjes en andere leuke dingen om aan kinderen te geven. Met behulp van de vele vrijwilligers worden alle spullen gecontroleerd, gesorteerd en ingepakt. “Iedereen heeft zijn of haar eigen functie, eigen verantwoordelijkheid”, zo legt Esther Blom, directeur van stichting Sintvoorieder1, uit. “Het is zo ontzettend leuk”.

“Het is echt fantastisch om te zien hoeveel vrijwilligers zich hier inzetten”, beaamt ook wethouder Jeffrey Keus van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De wethouder zegt ook trots te zijn op het werk van Sintvoorieder1. “Dit initiatief zorgt ervoor dat kinderen een ouders een mooie pakjesavond hebben.”

Actieweek met lokale media
Dit jaar helpen ook meerdere lokale en regionale media, waaronder ook Leidschendam-Voorburg.tv, mee aan de actieweek van de stichting. Op meerdere locaties zullen dan cadeautjes worden ingezameld. Over de actie volgt later meer informatie.