[VIDEO] Johnny de Mol: Kinderen mogen niet vergeten worden

In Nederland zijn er duizenden kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen voelen zich vaak alleen en vergeten. Stichting Het Vergeten Kind wil deze kinderen een stem geven, het gevoel geven dat ze niet vergeten zijn en streven voor een positieve omgeving.

Stop de carrousel
De kinderen die uit huis worden geplaatst komen terecht in een (crisis)opvang waar ze niet altijd kunnen blijven. Dit betekent dat ze na enige tijd weer moeten verhuizen. Zo zijn er kinderen die meer dan 12 keer zijn verhuisd en hierdoor geen relaties meer kunnen opbouwen in hun omgeving. Ambassadeur Johnny de Mol vraagt aandacht voor de kinderen die telkens weer hun omgeving achter moeten laten. “Op het moment dat je uit huis geplaatst bent wil je het liefst op een veilige plek terecht komen en niet worden door verhuisd en door verhuisd. Dat is de visie van dit jaar. Stop de carrousel.” – Johnny de Mol

 Stichting Missing Chapter
In 2009 heeft Prinses Laurentien de Stichting Missing Chapter opgezet. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in dialoog gaan en hun ideeën en meningen kunnen delen. Rijswijk.TV sprak met Prinses Laurentien: “Kinderen kunnen als geen ander gevoelens onder woorden brengen.”

Vergeten Kind Talks
Tijdens de week van Het Vergeten kind is op vrijdag 1 februari Het Vergeten Kind Talks georganiseerd. Hier kwamen de “unforgettables” aan het woord. Dat zijn kinderen die zelf in de carrousel hebben gezeten en hun ervaringen delen. Ook werd er een dialoog gevoerd door Prinses Laurentien om samen met kinderen tot een oplossing te komen.