[VIDEO] Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Went

Vrijdagochtend 1 februari reikte burgemeester Klaas Tigelaar een koninklijke onderscheiding uit aan de 92-jarige mevrouw Went-Rurup uit Voorburg in woonzorgcentrum De Prinsenhof.

55 jaar vrijwilliger
Sinds 1960 is mevrouw Went-Rurup een onvermoeibare vrijwilliger. Ze begon haar carrière in het onderwijs. Haar vrijwilligerswerk begon vanuit de kerk waar ze o.a. paas en kerststukjes rondbracht aan de zieke en eenzame mensen. Mevrouw Went-Rurup wijdde dus het grootste deel van haar leven aan het welzijn van anderen en doet dat nog steeds.

Vrijwilligerswerk
Tot 2012 was mevrouw Went 31 jaar coördinator voor de collecte van de Nierstichting. Van 1960 tot 2012 was ze ook werkzaam voor de kerk. Daar organiseerde ze veel verschillende dingen. Ze geeft aandacht aan mensen om haar heen. Nog altijd is ze actief als vrijwilliger maar op een iets lager pitje. 

Lovende woorden van de burgemeester
Burgemeester Tigelaar van Leidschendam-Voorburg sprak mevrouw Went toe. ‘Het is een fantastische rijkdom dat u met zoveel mensen hier vanmorgen aanwezig kan zijn. U bent de verbindende factor in de familie. Een moderne oma en overgrootoma.’ 

Mevrouw Went verrast en dankbaar
Mevrouw Went sprak na het opspelden van de Koninklijke onderscheiding ook naar de aanwezigen: ‘Ik sta te trillen van alle heiligverklaringen. Er zijn geen woorden voor. Zoveel mensen bij elkaar. Ik dank u allemaal heel hartelijk. Allemaal heel hartelijk bedankt voor deze verrassing.’ De burgemeester besloot zijn speech met mooie dankbare woorden: ‘Ik ben trots op u voor alles wat u heeft gedaan en wat u nog doet. De koning heeft u onderscheiden in de orde van Oranje Nassau.’